Pagina 1 van 1

verversen van suikerwater

Geplaatst: 01 okt 2016, 17:07
door brunok
moet ik me buisje suiker water na een tijdje legen en met vers vulen

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 01 okt 2016, 19:23
door Hessel
Ik snap je vraag niet helemaal..

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 01 okt 2016, 22:54
door brunok
of ik om de zo veel tijd vers suiker water moet geven

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 02 okt 2016, 00:25
door LaurenszFM
sorry

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 02 okt 2016, 10:30
door GerjanS
Dan vraag ik als nieuweling toch even door.

Waarom niet? Er kan mijns inziens weinig gaan rotten aan water/suiker. Waarom zou je het niet maanden laten staan als het nog niet op is?

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 02 okt 2016, 10:44
door GvG
Als de concentratie hoog genoeg (1:3 bijvoorbeeld) is, zijn er inderdaad maar weinig microörganismen die daar in kunnen leven. Als er schuim of verkleuring in het buisje ontstaat zou ik het vervangen.

Dat gezegd hebbende, ik biedt suikerwater bijna nooit aan in een buisje. Ik doe een watje in een leeg vakje van een paracetamol strip en daar doe ik een paar druppels suikerwater in. Bij grotere kolonies doe ik hetzelfde met een vakje van grotere pillen/snoepjes of flessendoppen. Als ik lange tijd van huis ben leg ik wel eens een buisje suikerwater neer.

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 02 okt 2016, 13:28
door RicardoR
Ik heb een watertorentje gevuld met suikerwater. Dat maakt het een stuk makkelijker om het te verversen. Het is zo'n watertoren wat eigenlijk gebruikt wordt voor parkieten.

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 04 mei 2017, 07:50
door MierMan
Ik leg het altijd in de koelkast. Dan kan het zo een paar weken mee

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 12 jul 2017, 23:08
door matthew
suikerwater kan gaan gisten en dan worden je mieren dronken.. bijkomend voordeel is wel dat op de geur van gist weer fruitvliegjes afkomen en die kunnen je mieren misschien wel weer vangen ;)

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 16 jul 2017, 14:32
door Hessel
Volgens mij gist sacharide niet hoor (ons huis, tuin en keuken suiker), glucose en frustose is wat er in bijv jam of appelsap zit, dat gaat wel gisten :) ik weet dit niet 100% zeker maar volgens mij heb ik dat wel is voorbij horen komen

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 16 jul 2017, 15:47
door Adriaan
Elke vorm van suiker kan gaan gisten ;)
ik stook voor de grap wel eens (destilleren) en maak mijn stookwijn met suiker en gist

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 16 jul 2017, 16:05
door matthew
Ik maak mijn eigen bier en er zijn wel degelijk suikers die niet vergist baar zijn. Lactose onderandere.. Dat wordt gebruikt om een Milk stout te maken.. Maar ook de suikers tijdens de alfaamylase gemaakt zijn dusdanig lang van structuur dat een gistcel er weinig mee kan.. Schimmels is een ander verhaal ;)

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 16 jul 2017, 17:35
door Adriaan
ik had moeten schrijven elke vorm van huis tuin en keuken suiker..... ;)
terecht wat je zei Matthew

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 16 jul 2017, 18:20
door matthew
Adriaan schreef:Elke vorm van suiker kan gaan gisten ;)
ik stook voor de grap wel eens (destilleren) en maak mijn stookwijn met suiker en gist
al eens met graan geprobeerd?

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 16 jul 2017, 18:24
door Adriaan
nee, alleen op de "makkelijke" manier
ik heb al teveel hobby's en te weinig tijd
dus geen moonshine... :mrgreen:

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 16 jul 2017, 20:11
door Hessel
Oké, scheikunde is al ingewikkeld genoeg :)

Re: verversen van suikerwater

Geplaatst: 16 jul 2017, 20:26
door matthew
Hessel schreef:Oké, scheikunde is al ingewikkeld genoeg :)
Scheikunde is een mooi vak.. maar ja, we dwalen af van het topic :lol: