Informatieboekje: Ants as friends

Algemene mededelingen aan de gebruikers van het forum
Gebruikersavatar
Mika
Teamlid
Berichten: 3744
Lid geworden op: 28 juni 2007
Reputation: 743
Locatie: Semmerzake - Gavere
Geslacht:
Leeftijd: 39
Contacteer:

Informatieboekje: Ants as friends

Berichtdoor Mika » 18 mar 2009, 11:03

Het team van AntForum biedt het boekje "Ants as friends" aan: dit boekje is ontworpen om het gebruik van wevermieren (Oecophylla smaragdina en O. longinoda) in te voeren bij kleinschalige landbouw in de derde wereld. Dit boekje is dan ook opgesteld voor een niet wetenschappelijk publiek en bevat niet zoveel nieuwe wetenschappelijke uitleg. Toch is het een zeer interessant boekje dat graag gelezen zal worden door mensen met een beetje interesse in biologie en met interesse voor het houden van mieren in het bijzonder. Het bevat vele schitterende foto's en ook enkele tekeningen.

De bedoeling is om kleinschalige landbouw met een grote diversiteit op een klein oppervlak stevige biologische bestrijdingsmiddelen te geven, dit in tegenstelling tot superresistente planten in grote monoculturen.

http://www.infobridge.org/asp/documents/3547.pdf

Wij verspreiden dit boekje in samenwerking met één van de auteurs, de Belg Paul van Mele om geld in te zamelen voor herdrukken. Dit boekje zal ook aangeboden worden op de dag van het park in Schoten aan het grotere publiek met hetzelfde doel. De richtprijs is 10 EUR per boekje. Dit geld zal volledig en integraal terugvloeien naar zijn organisatie om herdrukken te financieren. Ondertussen is het boekje ook al in het Frans gedrukt.

Ik vind het een bijzondere aanrader, zeker voor leerkrachten.

Nog wat meer informatie.

Sowieso zullen wij dit boekje pas ten vroegste in mei kunnen aanbieden.
Blasphemy is a victimless crime.
WIKI is your friend. GOOGLE is infiltrated now. DUCKDUCKGO!

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast