Dag van het Park - Schoten

Algemene mededelingen aan de gebruikers van het forum
Gebruikersavatar
XToF
Teamlid
Berichten: 2581
Lid geworden op: 28 juni 2007
Reputation: 489
Locatie: Gent
Geslacht:
Leeftijd: 36
Contacteer:

Dag van het Park - Schoten

Berichtdoor XToF » 29 mei 2009, 01:11

We betreuren mede te moeten delen dat een mede-organisator van het Dag van het Park ons laattijdig restricties heeft opgelegd omtrent de soorten die specifiek tentoon mogen gesteld worden tijdens dit evenement. We respecteren dan ook de wensen van deze mede-organisator.

Door deze beslissing zullen enkel inheemse soorten (Lasius niger, Lasius flavus, Myrmica rubra, Formica fusca, Formica sanguinea) en Oecophylla smaragdina te zien zijn. Helaas heeft het merendeel van deze soorten momenteel hun intrek in formicariums zonder expositiedoeleinden. Deze restricties hebben tot gevolg dat het attractieve karakter van onze stand zeer drastisch is teruggelopen. Onze meest interessante kolonies en nesten blijven stuk voor stuk thuis.

Het boekje 'Ants as friends' kan zondag wel worden aangekocht voor 10 euro. Het volledige bedrag gaat naar een project van CAB International om boeren te steunen en te stimuleren in het gebruik van Oecophylla sp. (wevermieren) als biologische bescherming voor hun plantages.

Om een meer interessante en meer attractieve expositie van dichtbij mee te maken, kunnen we iedereen aanraden om de datum van zondag 27 september 2009 alvast vrij te houden. Op die dag zullen wij wel met al ons expositiemateriaal aanwezig zijn op de beurs Naturaria-Fair in Antwerp Expo.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast