Pagina 1 van 1

Aluminiumfolie

Geplaatst: 17 aug 2015, 10:41
door Mika
Ik heb dit weekend opgemerkt dat mijn Cephalotes pusillus de aluminiumfolie die rond hun buisjes zit wegknagen. De buisjes liggen voorlopig nog los in de buitenwereld. Ze snappen natuurlijk niet dat ze zo hun buisjes aan het buitenlicht blootstellen. Ik heb zoiets nog nooit gezien. Mijn Atta konden wel de plastic nestbuisjes doorknagen, maar ze stopten gelukkig vooraleer ze konden ontsnappen: het buisje werd weggeknaagd tot net tegen de wand, maar niet verder.

Heeft iemand nog dergelijk knaagverhalen, waarbij ze door moeilijk materiaal bijten? (Vele soorten bijten tunnels door hout, Ytong en gips.)

Re: Aluminiumfolie

Geplaatst: 17 aug 2015, 11:03
door dvd
Ik heb geen mieren die door ytong kunnen knagen.Als ze door het folie knagen dan kan je misschien het beste een gat maken in de buitenwereld en het buisje daar op aansluiten.

Re: Mika

Geplaatst: 17 aug 2015, 17:39
door Westdijk
Aluminiumfolie. :shock: Foto, Mika, anders is het nooit gebeurd. ;)

Het enige wat ik tot zover heb ervaren is dat de Lasius niger wel in staat is om een gaatje in het ytong zodanig groot te maken dat de koningin er door past. Achteraf bekeken had ik te dicht bij een kamer geboord, maar het gaatje was zo minimaal, dacht ik, dat ik het niet had dicht gemaakt. De mieren maakten het gat in de maanden erop een heel stuk groter en vervolgens nam de koningin het waterreservoir als troonzaal in gebruik. Wat hier meespeelde was het feit dat het ytong op deze plek vanwege de vochtigheid kwetsbaarder was dan bij droog ytong het geval zou zijn geweest

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Aluminiumfolie

Geplaatst: 20 apr 2017, 11:43
door Ashka
Offtopic: Ik vraag me toch wel af of je het (ex)nest van jouw Lasius niger hier expres naast Niger hebt neergelegd :) ;) .

Re: Ashka

Geplaatst: 20 apr 2017, 14:14
door Westdijk
Offtopic: Leuk detail, hè? Tijdens het maken van opnamen viel mijn oog opeens op de landkaart. Ik heb het nest verlegt en meteen een extra foto gemaakt om de staat Niger via de rivier Niger te verbinden met mijn kleine formicarium.

Re: Aluminiumfolie

Geplaatst: 21 apr 2017, 23:55
door Ashka
Offtopic: De rivier had ik nog niet eens gezien, grappig. Kon al haast geen toeval zijn ;).