Messor barbarus sausage
Geplaatst: 27 jul 2017, 21:36
Ik dacht voor een jonge kolonie dat nog niet echt de zaadjes kan fijn of kapot kauwen zonder veel moeite had ik een insects-seeds-sausage gemaakt.
Recept:
- Koffielepel fruitvliegjes uit de diepvries.
- 2 vers gevangen krekels ook enkele uren in de diepvries geplaatst.
- 3 a 4 koffielepels gemengd zaad.
- Honingdauwsurrogaat een paar druppels honing en/of esdoorn siroop.
Bereiding:
De zaden pletten met een vijzel en daarna zeven zodat er geen grote brokjes overblijven.
De insecten pletten tot een papje en het zaad toevoegen.
Aanlengen met honingdauwsurrogaat honing en/of esdoorn siroop tot een vaste kneedbare massa.
Dan rol je de massa in een stukje plastiekfolie en steek je het in de vriezer.
Daarna kan je er een schijfje van snijden voor je jonge Messor barbarus.
"Ik moest toch iets te doen gehad hebben vandaag "
Recept:
- Koffielepel fruitvliegjes uit de diepvries.
- 2 vers gevangen krekels ook enkele uren in de diepvries geplaatst.
- 3 a 4 koffielepels gemengd zaad.
- Honingdauwsurrogaat een paar druppels honing en/of esdoorn siroop.
Bereiding:
De zaden pletten met een vijzel en daarna zeven zodat er geen grote brokjes overblijven.
De insecten pletten tot een papje en het zaad toevoegen.
Aanlengen met honingdauwsurrogaat honing en/of esdoorn siroop tot een vaste kneedbare massa.
Dan rol je de massa in een stukje plastiekfolie en steek je het in de vriezer.
Daarna kan je er een schijfje van snijden voor je jonge Messor barbarus.
"Ik moest toch iets te doen gehad hebben vandaag "