Pagina 1 van 1
miersoorten met major
Geplaatst: 05 okt 2015, 23:02
door maxkoopman
Hallo,
ik zoek een mierensoort met een major, want het lijkt mij leuk om grote vechters te hebben. Ik heb ervaring met een miersoort (Messor barbarus, oogstmier), alleen ze bewogen bijna niet, aten ze bijna niet en na 8-10 maanden waren ze dood. Ik vermoed dat het komt doordat temperatuurverschillen met de streek waar ze vandaan komen.
Weet iemand een soort met hetzelfde klimaat (temperatuur) als in Nederland?
Alvast bedankt voor de reacties.
Max Koopman
Re: miersoorten met major
Geplaatst: 05 okt 2015, 23:29
door GvG
Ik raad je aan om eerst met een makkelijkere soort te beginnen, Lasius niger of Formica fusca bjjvoorbeeld.
Re: miersoorten met major
Geplaatst: 06 okt 2015, 07:00
door Antboy
In Nederland heb je geen soorten met majors bij mijn weten maar je kan altijd een warmtematje kopen.
Als je graag een agressieve soort wil hebben raad ik je Myrmica rubra aan, niet moeilijk te houden en groter dan Lasius Niger.
Re: miersoorten met major
Geplaatst: 06 okt 2015, 19:32
door levi
mij lijkt een warmtematje ook een goed idee.
Re: miersoorten met major
Geplaatst: 16 okt 2015, 12:34
door maxkoopman
Jammer dat er geen mierensoorten met major in nederandse temperatuur leeft. Een warmte mat he ik al maar dat heeft vorge keer helaas niet gewerkt, maar bedankt voor de reacties.
Re: miersoorten met major
Geplaatst: 28 nov 2015, 00:18
door Silence
Beetje laat maar,
Messor doet het prima op huis temperatuur. Was er wellicht iets anders mis aan je setup voordat je het afdoet als "slechte" soort? Extra warmte zal zeker helpen maar is niet noodzakelijk.
Daarnaast hebben volgens mij alleen Pheidole Pallidula vechters qua Europese soorten... en die zijn super klein vergeleken met Messor en deze willen ook wel extra warmte.
Zoals Antboy zei, Myrmica Rubra zijn super aggressief ookal hebben ze geen echte vechters. Deze soort valt echt alles aan van groot tot klein.
Re: miersoorten met major
Geplaatst: 28 nov 2015, 21:01
door MorbidMike
Alle noordelijke Camponotus soorten kunnen prima in het Nederlandse klimaat overleven en hebben majors. Het is gewoon belangrijk dat ze, net als de meeste inheemse Formica soorten, een plekje hebben om te "zonnebaden". Een spotje is dus erg handig. Alleen zijn dit echt geen beginnerssoorten: vaak moeilijke eters, stressgevoelig en ontwikkelen langzaam.