Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
-
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 12 oktober 2017
- Gender:
Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
Hallo ik weet dat er van die soort gel is dat kan je je mieren geven voor voeding maar waar kun je dit het allerbest kopen
- Floris
- Teamlid
- Berichten: 4780
- Lid geworden op: 16 juli 2007
- Locatie: Zwolle
- Gender:
- Leeftijd: 43
- Contacteer:
Re: Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
Zonder meer informatie, kun je dit waarschijnlijk het beste niet kopen.
- MiereManneke
- Lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: 03 juli 2017
- Locatie: Zuidlaren, Drenthe
- Gender:
- Leeftijd: 21
Re: Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
Op anthouse staan verschillende nutrities die jij kan bedoelen maar ik betwijfel of dit goed is voor de mieren.
GGA-GAA-UGG-GAG-UUA-GAU-AUA-GGU
Re: Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
Die op anthouse zijn die cupjes die je al krekel voeding koopt. Bedoelt hij niet dat gelei achtige baptan ofzo

- MiereManneke
- Lid
- Berichten: 508
- Lid geworden op: 03 juli 2017
- Locatie: Zuidlaren, Drenthe
- Gender:
- Leeftijd: 21
Re: Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
Anthouse heeft daarnaast ook nog water gel.
GGA-GAA-UGG-GAG-UUA-GAU-AUA-GGU
-
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 12 oktober 2017
- Gender:
Re: Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
Ik heb een hele pot met die cupjes bij de dierenwinkel gekocht, die zijn bedoelt voor insecten zoals krekels enzo.
Ik heb een stukje geprobeerd bij mij Lasius niger maar die moesten er niks van hebben..
Ik heb een stukje geprobeerd bij mij Lasius niger maar die moesten er niks van hebben..

-
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 12 oktober 2017
- Gender:
Re: Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
Wil de messor barbarus dat wel of ligt dat er ook weer aan
Re: Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
Geen idee, bij hun heb ik het niet eens geprobeerd omdat ze ook geen interesse hebben in suikerwater.

Re: Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
mijn Messor barbarus hebben soms interesse in suikerwater... ze zijn kieskeurig denk k :p
1x M. barbarus - 50+ | 1x L. niger - 10+ | 1x L. flavus - 5+
3x L. flavus - 3+ | 1x C. ligniperdus - 1+ | 1x F. Fusca - 0+
1x M. rubra - 0+ | 1x F. (Serviformica) cinerea - 80+ | 5x P. megacephala - 80+
3x L. flavus - 3+ | 1x C. ligniperdus - 1+ | 1x F. Fusca - 0+
1x M. rubra - 0+ | 1x F. (Serviformica) cinerea - 80+ | 5x P. megacephala - 80+
- DJRGEN
- Lid
- Berichten: 536
- Lid geworden op: 15 februari 2009
- Locatie: Wellen Limburg (BE)
- Gender:
- Leeftijd: 46
Re: Die gel als voedsel voor mieren (weet de naam niet)
Als je die gel gaat kopen met de bedoeling ze proteine te geven kan je beter een ampul aminobolan kopen en zelf de honingdauwsurrogaat maken, dat kan je nog invriezen en doe je veel langer mee.
En als je wilt experimenteren kan je altijd je gel zelf maken met gelatine en de smaken dat je zelf wilt toevoegen.
Ik las daarnet op een wixi:
Gelatine lost goed op in warm water en vormt bij afkoeling met dit water een gel. Op grote schaal wordt echter ook gelatine toegepast die oplost in koud water (10°C).
Bij kamertemperatuur bevinden de gelatinemoleculen zich in een bepaalde helixstructuur, een soort wenteltrapvorm. Deze structuur bestaat uit drie aminozuurketens en wordt in stand gehouden door intermoleculaire krachten (hoofdzakelijk waterstofbruggen) tussen de aminozuren aan de binnenkant van de helix. Als heet water wordt toegevoegd, worden deze bindingen verbroken. De helixstructuur valt uit elkaar en de verschillende aminozuurketens bevinden zich los van elkaar in oplossing. Als het mengsel weer afkoelt, gaan de aminozuurketens weer interacties met elkaar aan. Omdat de ketens behoorlijk door de oplossing gemengd zijn, kan de drievoudige helixstructuur niet meer perfect gevormd worden. Er vormt zich een groot eiwitnetwerk, waarin holten en kanalen voorkomen.
Blijkbaar zitten daar ook aminozuren in maar deze vorm/structuur van eiwitten zou niet goed aangenomen worden door de mieren dacht ik hier ergens gelezen te hebben en het beste is een vloeibare vorm van eiwitten.
Je mag corrigeren mocht ik verkeerd zijn
En als je wilt experimenteren kan je altijd je gel zelf maken met gelatine en de smaken dat je zelf wilt toevoegen.
Ik las daarnet op een wixi:
Gelatine lost goed op in warm water en vormt bij afkoeling met dit water een gel. Op grote schaal wordt echter ook gelatine toegepast die oplost in koud water (10°C).
Bij kamertemperatuur bevinden de gelatinemoleculen zich in een bepaalde helixstructuur, een soort wenteltrapvorm. Deze structuur bestaat uit drie aminozuurketens en wordt in stand gehouden door intermoleculaire krachten (hoofdzakelijk waterstofbruggen) tussen de aminozuren aan de binnenkant van de helix. Als heet water wordt toegevoegd, worden deze bindingen verbroken. De helixstructuur valt uit elkaar en de verschillende aminozuurketens bevinden zich los van elkaar in oplossing. Als het mengsel weer afkoelt, gaan de aminozuurketens weer interacties met elkaar aan. Omdat de ketens behoorlijk door de oplossing gemengd zijn, kan de drievoudige helixstructuur niet meer perfect gevormd worden. Er vormt zich een groot eiwitnetwerk, waarin holten en kanalen voorkomen.
Blijkbaar zitten daar ook aminozuren in maar deze vorm/structuur van eiwitten zou niet goed aangenomen worden door de mieren dacht ik hier ergens gelezen te hebben en het beste is een vloeibare vorm van eiwitten.
Je mag corrigeren mocht ik verkeerd zijn

5x Messor barbarus
1x Camponotus herculeanus
1 × Myrmecia Nigrocinta
1x Camponotus herculeanus
1 × Myrmecia Nigrocinta